Trafficon geeft draaiboek leerlingenvervoer vrij

De start van het leerlingenvervoer is ieder schooljaar weer een spannend moment. Gaat het deze keer wel soepel? Blijven er geen leerlingen op school staan? Wordt iedereen wel op tijd opgehaald? Wie gaat al die telefoontjes van ouders aannemen?

Het hoeft niet spannend te zijn. Als de voorbereiding maar goed is. En die ligt evengoed bij de gemeente als bij de vervoerder. Wist u dat u dan in week 8 al moet beginnen? Echt waar. Is dat even schrikken! We helpen u op weg. U kunt hier het draaiboek leerlingenvervoer van Trafficon downloaden.

Wij helpen gemeenten sinds 2008 met het goed opstarten van het leerlingenvervoer en hebben al veel gezien en opgelost. We hebben zelf ervaren wat er belangrijk is in de periode vóór en tijdens de start van het schooljaar. We hebben daarvoor een draaiboek ontwikkeld dat we zelf gebruiken wanneer we een gemeente helpen bij het opstarten van het leerlingenvervoer. Daarin staan de te ondernemen acties per week opgenomen.

Wij stellen onze ervaring graag aan u ter beschikking. In het draaiboek vindt u een basis stappenplan voor de opstart van het leerlingenvervoer in een nieuw schooljaar. Naast helpen bij de opstart kunnen we u ontzorgen door het volledige contractbeheer op ons te nemen waarbij we het gesprek aangaan, partijen ‘opvoeden’ en problemen oplossen. We zijn een verbindende schakel tussen de gemeente, ouders, vervoerders, scholen en klankbordgroepen. We verwerken ziekmeldingen en mutaties in het leerlingenvervoer. We registreren klachten en bewaken een tijdige en juiste klachtafhandeling. We kunnen u zelfs bij het aanvraagproces begeleiden. We zijn juridisch sterk: Van sommige gemeenten hebben we het volledige mandaat gekregen om de aanvragen leerlingenvervoer te beoordelen, te beschikken en eventuele bezwaren af te handelen.

Hulp nodig? Wilt u weten hoe we u kunnen ondersteunen? Er is veel mogelijk. Neem vrijblijvend contact met ons op: Stuur een mail naar info@trafficon.nl (zet “draaiboek llv” in de onderwerpregel) of bel 0475 – 77 21 00. We helpen graag. Kijk ook eens verder op onze website wat we nog meer doen. We kijken ernaar uit om kennis te maken!

Gepubliceerd op: 4 februari 2020