Leerlingenvervoer 2018-2019: dien uw aanvraag op tijd in!

Het schooljaar loopt langzaam ten einde en het nieuwe lijkt nog ver weg. Toch is het verstandig om het leerlingenvervoer voor uw zoon of dochter nu te regelen en de aanvraag vóór de zomerperiode in te dienen.

Wij geven dit advies, omdat het verwerken van de aanvragen door de gemeente soms enkele weken in beslag kan nemen. Op basis van de aanvragen, stelt de vervoerder de planning voor het nieuwe schooljaar op. Als de aanvraag is goedgekeurd en eventuele wijzigingen verwerkt zijn, komen de chauffeurs zich voorstellen aan de kinderen en hun ouders. Bij late aanvragen of een groot aantal wijzigingen, lukt dit niet altijd voor aanvang van het schooljaar. Om deze reden is het prettig als uw aanvraag tijdig wordt ingediend, zodat uw kind en u de chauffeur nog vóór de eerste rit kunnen ontmoeten.

Waar moet u op letten?

Veel gemeentes bieden u de mogelijkheid om vanaf april 2018 de aanvraag in te dienen. Wij adviseren u dit zo vroeg mogelijk te doen, zodat het vervoer voor uw kind op tijd geregeld is.
Soms dient u ook een inkomensverklaring toe te voegen. Deze heette voorheen IB60 en is op te vragen bij de Belastingdienst. Op basis van de inkomensverklaring wordt bepaald of er een eigen bijdrage van toepassing is.

Trafficon verwerkt momenteel voor enkele gemeentes de aanvragen en kan u dus goed informeren over dit onderwerp. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Trafficon.

Gepubliceerd op: 10 april 2018